Sebkezelés

T.szakorvos! 2018.04.26-án gyulladt köröm címén teljesen eltávolították lábam nagy ujján a körmét. Azóta naponta az orvosi ügyeleten újrakötözik a sebemet, de a sebkezelésről senki nem mondott semmit. A seb nem gennyes, környezete békés. Szíveskedjék nekem segítséget nyújtani a következőkben. -Szükseges-e a mindennapi újrakötözés? (Mivel minden egyes alkalommal feltépik a sebet) -Mikortól lehet itthon kötözni, vagy mikortól lehet itthon fedetlenül? -Mikor érheti fürdéskor víz? -Van-e valami ami a sebgyógyulást felgyorsítja? Köszönettel: Tímea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza a köröm levétel kezelése témában

Kedves Tímea! A sebre tüll vagy vazelines kotszer kell. Erre Betadine kenőcs, majd steril lap. Ezt csőkötszerrel kell rögzíteni. Így nem ragad bele és otthon is cserélheti. Patikában minden kapható a listából. Üdvözlettel Papp Géza

Kérdés: 2018. május 01., 15:38; Megválaszolva: 2018. május 03., 05:46
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus