Pitvari septum folytonossági hiány bal-jobb shunttel felmerül

Tisztelt Doktor Nő! Prosztata túltengés miatt TURP műtét előtt állok.Kérdésem, milyen kockázattal kell számolnom a " pitvari septum folytonossági hiány miatt? Szükség van-e a műtét előtt a folytonossági hiány elhárítására?. Az altatás, vagy a gerincbe adott érzéstelenítés jelent-e kisebb terhelést ebben az esetben.? Tisztelettel József

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a szívbetegség és műtét témában

Kedves Kérdező! A pitvari sövény hiány miatti teendőket sok tényező befolyásolja: a hiány nagysága, az átáramló vér mennyisége, egyéb panaszok tünetek. Önmagában egy prosztata műtét miatt nem feltétlenül kell ezt megoldani. Kardiológust kellene felkeresni ennek megválaszolására. Lehet, hogy nyeléses szív ultrahang vizsgálatra is szükség lesz. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2018. március 10., 17:31; Megválaszolva: 2018. március 15., 08:21
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus