Epekő műtét utáni fájdalom

Tisztelt Doktor Úr! Nemrég (2016 08.04.) epekövem távolították el laporoszkópos mütéttel. A műtét utáni ébredéskor erős égető fájdalmat éreztem a köldököm felett, ami miatt igazán elkábulni sem tudtam abban a pár órában mikor visszatoltak a kórterembe. Kaptam fájdalomcsillapítót, amitől kicsit enyhült. A kórházból hazatérve még 1 hétig fájdalomcsillapító nélkül szenvedtem. Ez a felső fájdalom elhalványúlt, de bal oldalt egy tenyérnyi terülten fájt minden mozgásra, pár száz méteres séta után le akart szakadni, az ülés az végképp fájdalmas volt. A varratszedéskor elmondtam az orvosomnak, aki megtapogatta és azt mondta hogy ez a fájdalom még 2-3hétig normális. Pár nap múlva ez elvágólag elmúlt, de most lassan 2 hete újra a köldököm feletti rész fáj. Föleg hajláskor vagy ha hosszabb ideig állok. Én már nem tudom kihez forduljak, mert szerintem ez nem normális. Hasonló műtéten átesett embereknél nem hallottam, hogy ennyire elhúzódott volna ez a fájdalom. Volt 2009ben méhen kívüli terhességem, amit laporoszkóppal mütöttek, másnap már 200km utazás sem okozott fájdalmat. Volt hasplasztikám 2006ban, nem emlékszem, hogy ennyi idő után ilyen jellegű fájdalmaim lettek volna. A köldököm a plasztika miatt preparált, ez okozhatja? Esetleg maradt bent seblé? mert nem volt a műtét után kivezetésem. Ön szerint is normális ez a fájdalom vagy próbáljak másik orvost találni? Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza laparoszkópia témában

Feltehetően rossz helyre továbbították a levelét, mert Én ortopéd és baleseti sebész szakorvos vagyok. Általánosságban annyit tudok mondani, hogy elképzelhető, hogy mivel többször volt már hasi műtéte, a kialakult összenövések, és a megváltozott hashártyaviszonyok miatt is lehetnek a panaszai. Pontosabb választ természetesen operáló orvosa tud mondani, illetve szükség lehet néhány kiegészítő vizsgálatra is.

Kérdés: 2016. augusztus 30., 14:42; Megválaszolva: 2016. augusztus 31., 22:26
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Mütét utáni felépülés.
Kedves Webbeteg (nőgyógyász)! Péneteken volt egy Laparoscopiai mütétem, itthon vagyok ez a 3.napja, hogy megmütöttek. Azt szeretném őntöl...
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés