KERESZTSZALAG

Kedves Dr Úr! A Spórt kórházban volt 2016.01.19-én elülső keresztszalag pótlásom. Eredetileg a hátsó keresztszalagot is pótolták volna de a műtét végén aztmondták, hogy nem tudták pótolni mivel amilyik ínnal let volna a pótlás nekem az is sérült annó. Nekem 2014 októberében leestem magasról és akkor volt egy térdficamom ahol az oldal szalagok és az első és hátsó keresztszalagom szakadt és keletkezett egy vérömleny a lábamban amit utána kitisztítottak. A mostani műtétnél pótolták az első keresztszalagomat és aztmondta a Dr úr (Hidas Péter) hogy ezzel a térdel elméletben tudok majd sportolni, és ha szeretném megoperálja majd a hátsó keresztszalagomat de, hogy az annyira nem lényeges mint az első. Elösször is lenne egy olyan kérdésem, hogy Ön mit gondol erről mennyire játszik fontos szerepet az a bizonyos hátsó keresztszalag Ön mit gondol és amásik kérdésem, hogy én műtét után három nappal elmentem egy hosszú sétátra (kb 1 óra) és teljesen jól mentem a mankóval a műtött lábamat nem terheltem csak letettem ahogy ez elővolt írva de azóta iszinyatosan fáj a sípcsontomnál és a lábfejem zsibbad. Ezt okozhatta a séta, hogy túlterheltem vagy ez normális? Amikor felkelek kimennék enni, inni stb akkor alig birok ráállni a műtött lábamra annyira fáj az alsó lábszáram és annyira zsibbad! Csütörtökön megyek varratszedésre várjak addig ezzel vagy mennyek vissza hamarabb? Köszöntel: Péli Adrienn

Dr. Bogdán Aurél válasza keresztszalag pótlás utáni fájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Valóban az elülső keresztszalag a legfontosabb térdstabilizátor. A hátsó szalag pótlása elvégezhető, de mérlegelni kell, hogy mit szeretne a későbbiekben sportolni, dolgozni ezzel a térddel. Ezt beszélje meg az operáló orvosával a holnapi kontrollon. A kialakult panasz előfordulhat megerőltetés miatt is, de akár a műtét utáni normális fájdalom része is lehet, hisz nem telt még el sok idő a műtét óta. Ha holnapig ez sem múlik el beszélje meg operáló orvosával.

Kérdés: 2016. január 25., 08:27; Megválaszolva: 2016. január 27., 22:24
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
keresztszalag
Tisztelt doktor ùr! Most dec15. én műtöttek ùjra keresztszalaggal (az ellenlábambòl vettek ki szalagot, mivel a műtendőben mar nem volt...
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...