Kell-e műteni az epekövemet?

Tisztelt Címzett! Egy hete ultrahang vizsgálat során kiderült, hogy epeköveim vannak, melyek sűrűn előforduló hasi fájdalmat illetve hányást eredményeztek, ez az állapot fél éve tart. Leleten ez olvasható: az epehólyag átlagosan telt. fala érdemben nem vastagabb, de körkörösen egyenetlen, néhány falálló apró kő ábrázolódik, a nyaki régióban egy nagyobb típusos kő mellett néhány további kisebb sejthető. A kérdésem az lenne, hogy van-e értelme bármilyen otthoni próbálkozásnak, melyeket a neten találhat az ember (olíva olaj és keserű só keverése, stb.) . Illetve, hogy a műtét az epehólyag eltávolítását jelenti vagy a kövek kivételét. Köszönettel: M.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza epekövesség témában

Tisztelt Kérdező!

Népi gyógymódok nem vezetnek eredményre. A hatásos megoldás a műtét, az epehólyag eltávolítása.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. február 24., 13:54; Megválaszolva: 2015. február 25., 00:23
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus