doppler uh

Tisztelt Doktor úr! 2, 5 hete a sípcsont mellett fájdalmat éreztem, ahol egy kemény csomó is megjelent. Rövid repülés előzte meg, két nappal később egy megerőltető lábedzés is, illetve egy 2, 5 órás autóút. (ekkor vettem észre a fájdalmat) Majd visszarepültem, és mivel a fájdalom intenzív volt háziorvoshoz mentem. Közben már a comb hátsó részén is húzódást, zsibbadást éreztem. Több háziorvos is látott, szerintük vénagyulladás, teendőt nem igényel. Egy doppler ultrahangot sikerült kérnem rá, ahol a mélyvénás trombózist kizárták, ám további vizsgálatot kértek, amire még várok (másik uh) mivel szerintük nem ér eredetű a probléma. A Doppler vizsgálat eredménye: kis cisztás elváltozás, ami nem éreredetű. (sípcsont mellett) . Jegelés és gyulladáscsökkentő krém hatására a pukli lehúzódott valamennyit, a térdhajlatban, és a comb alsó részében pedig szúrkálás, zsibbadás, nem kifejezett fájdalom érződik továbbra is, néha a fenékig is érzem ezt a zsibbadást, mintha valami ideg elnyomna valamit. Nem vagyok nyugodt, Ön szerint mitől lehet a probléma? A doppler vizsgálat megbízható? ha kizárták a trombózist, akkor biztosan nincs is? A héten újra repülővel utaznék, és aggódom. Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térd panasz témában

Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A doppler vizsgálat szakavatott kezekben kizárja a trombózist. A leírása alapján elképzelhető, hogy Önnek Baker cisztája van. Ami nem más, mint a térd ízületi tokjának gyulladás, porckárosodás, szalagsérülés miatt kialakuló kitüremkedése, mely főleg a térdhajlatban fordul elő. Ennek diagnózisát vizsgálattal, ultrahang, esetleg MR segítségével lehet felállítani. Mindenképpen keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, ahol a vizsgálatokat követően pontos diagnózist és megfelelő kezelést tudnak Önnek mondani.

Kérdés: 2014. december 14., 12:00; Megválaszolva: 2014. december 17., 22:47
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus