Császármetszés és egyenes hasizmok egyesitése egyszerre?

Kedves Doktorno/Doktor Ur! Kisfiam 13, 5 honapos. Masodik babamat varom (7 hetes terhes vagyok) es rectocele illetve a gatmetszesem nehezen gyogyulasa es hegesedese miatt csaszarmetszesre keszulok, hogy a tuneteim lehetoleg ne sulyosbodjanak szamottevoleg. Az elozo terhessegem alatt sajnos az egyenes hasizmaim is szetvaltak (veleszuletett kotoszoveti gyengeseg miatt, illetve a Kisfiam nagy baba volt: 4310 grammal szuletett, 60 cm-rel huvelyi uton) , meg inkabb megnehezitve a szekleturitest, ami amugy is szornyu a vegbelserv miatt (kezi rasegites kell a huvely felol minden alkalommal) . A vegbelservet a szulest kovetoen mindenkeppen megmutetem, de ugye ezt csak akkor tudom elvegeztetni, ha mar nem szoptatom a babamat. Mivel hasplasztikat is javasoltak a diastasis recti miatt, igy az a kerdes merult fel bennem, hogy ha mar ugyis csaszarozni fognak, a csaszarmetszessel egy idoben nem lehet a szetvalt hasizmokat egyesiteni, haloval megerositeni? Az nyilvan nem kivitelezheto, hogy ott top-modellt faragjanak belolem, borkimetszessel, zsirleszivassal es koldok athelyezessel, de legalabb az elerheto lenne, hogy vegre tartasa legyen a hasamnak, jelentosen megkonnyitve igy az eletem. Csinalnak ilyen beavatkozast csaszarral egyutt? Ha nem, akkor mi ennek az oka? Elore is koszonom a valaszat!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csősz György válasza császármetszés témában

Nem lehet ezt együtt. csak külön külön. Az oka az orvostudományban keresendő.

Kérdés: 2014. július 13., 22:22; Megválaszolva: 2014. július 15., 21:26
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Császár metszés
Üdvözletem! Február 12.-en volt sürgősségi császár metszésem,egy hónapig nem volt semmi gondom,majd március 8.-án felszaladt a császár metszés...
Lehetséges e?
Tisztelt Cím! Történetemet mesélném el szűkszavúan...Januárban életet adtam kislányomnak, téraránytalanság miatt orvosom császármetszés...
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése