Gyomorgyűrű töltő szelencéjének orvosilag elfogadott protokolja

Tisztelt Válaszadó! János vagyok Szegedről, az lenne a kérdésem hogy műtét után amikor a töltő szelencébe steril folyadékot töltenek az hol történik? Azért kérdezem mert hallatom ilyet is olyat is egyik azt mondja hogy a vizsgálóban minden érzéstelenítés, és úgymond Rtg képerősítő kontroll nélkül. Már ezt úgy értem hogy a beavatkozást végző orvos vaktában szúrja a beteget, vagy van erre egy elfogadott protokoll miszerint ezt a beavatkozást a röntgenben végzik képerősítő ellenőrzése mellett?! Erre a kérdésemre szeretnék választ kapni mert régóta foglalkoztat ez a téma.Túlsúlyos ember vagyok én is és ezért érdeklődnék a módszer ez irányú része felől. Tisztelettel várom válaszukat. Legyenek kedvesek a megfelelő orvos szakértőhöz továbbítani az e-mailemet.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza gyomorgyűrű témában

Kedves János!

Értem a kérdést, de nem konkrétan fogok rá válaszolni. A gyomorgyűrű ma már nem elterjedt beavatkozás, Magyarországon a behelyezések száma minimális, és hamarosan talán meg is szűnik. Ennek pontosan az egyik oka, a "töltőszelence"-vel kapcsolatos nehézségek, mely igen nagy fegyelmet kiván mind a beteg, mind az orvos-beteg kapcsolat részéről.

Magyarországon -a nemzetközi trendeknek megfelelően, - a gyomor bypass fog előtérbe kerülni, mely kiváló fogyási eredményekkel, társbetegség megszüntető hatékonysággal rendelkezik.

Kórházunkban- az Uzsoki Kórházban, Budapesten, jelenleg indul az országban egyedülálló komplex kezelés, mely sebészileg gyomor bypassra alapozza a gyógyulást.

Amennyiben ezzel kapcsolatban volna további kérdése, irjon emailt a [email protected] oldalra.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Kérdés: 2014. június 23., 12:06; Megválaszolva: 2014. június 25., 19:32
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus