Mi történik a mellrák műtét után?

Tisztelt doktor/doktornő! Édesanyám mellrákját kettő hete műtötték ki, jelenleg a hónaljából kiszedett mirigyeknél kezd feltenni vízzel, mint tudjuk, vissza kell mennie a kórházba leszivatásra. Ismerjük a korrekciós műtét létezését is. A kérdésem viszont a fizikai képesség volna, ugyanis kisunokája született, vinnék haza külföldről. Persze azt is tudjuk hogy nem emelhet, de azt nem tudjuk, hogy meddig. Egyértelmű, gyógytornára fog járni miután a sebek rendbe jönnek, de nagyon foglalkoztat a dolog hogy ez meddig tart, és hogy unokázhat-e utána? Azt mondták neki, hogy lemondhat a munkájáról is, nővérke egy otthonban, mert nem emelhet innentől kezdve. Akkor ezek szerint az ugribugri unokát sem emelheti. Sajnos az orvosa nagyon elfoglalt mivel szabadságra megy, és nincs ideje rendesen kettő mondatot beszélni édesanyámmal.mnem panaszkodni készülök, csak ez az oka hogy ide kellett írnom. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel; Edina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza a mell műtét témában

Kedves Edina, a mellműtéteknek számos fajtája van, de műtét után 3. hónaptól -ha nincsen ellenérv-, szerintem a karját figyelemmel, de használhatja, terhelheti. Erről azonban valóban ki kell kérnie operáló orvosa véleményét is. Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Kérdés: 2014. május 08., 15:29; Megválaszolva: 2014. június 13., 09:40
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus