megnyúlt hasfal

T. Doktornő/Doktor! Tavaly januárban műtöttek vakbélgyulladással. A műtétet hagyományos műtéti eljárással végezték. A műtéti hegnél a hasfalam fokozatosan megnyúlt, a hasam egyre jobban kitüremkedik.Időnként fájdalmat is érzek a műtét helyén. Csináltattam hasi ultrahangot, majd pedig megvizsgált egy sebész orvos. A sebész megállapította hogy hegsérvem nincs, viszont a hasamat újra meg kell műteni, a helyreállító műtét során a hasizomba hálót kell beépíteni. Azt mondta hogy a vakbélműtét során a hasizmom idegeit elvághatták, ezért ezen a részen a hasizom nem működik. Nehezet sajnos a műtét óta nem tudok emelni, valamint a kitüremkedés esztétikailag nagyon zavar. Azt szeretném megtudni, hogy a helyreállító műtét után mi várható? Helyreállítható-e teljesen a hasizom? Ez egy elrontott műtét eredménye, vagy gyakori jelenség vakbélműtét után?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza a hasi műtét utáni álapot témában

Kedves Kérdező, látatlanban nehéz biztosat mondani, én inkább sérvre gondolok, lágyrész UH biztosat tud mondani. A hasfalat érintő szövődmény a műtét nem feltétlen, de lehetséges velejárója. Hálós behelyezéssel végzett megoldás javíthat a kozmetikai és funkcionális helyzeten, de a hasizom működése maradéktalanul nem helyreállítható. Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Kérdés: 2014. április 17., 19:43; Megválaszolva: 2014. április 21., 10:59
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus