Mitől lehet?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Apukám jobboldali kulcs csontja az erőltetéstől nagyobb lett a nyak felől.Úgy érzi, hogy hozzáér a nyakához középen, ami nyomja, és ettől fullad. Mit lehetne tenni ellene? Megműteni? Az orvosa mondta neki, hogy erőltetéstől van.Először azt hittük, hogy a pajzsmirigye nagy.De megvizsgálták.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza kulcscsont témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Szükséges lenne speciális röntgenvizsgálatok elvégzése, ahhoz, hogy megfelelő diagnózishoz lehessen jutni. Ha valóban a kulcscsont vége okozza a panaszt, akkor azon műtéttel lehet segíteni. Pontos válaszért további ortopédiai, traumatológiai szakvizsgálat szükséges.

Kérdés: 2014. január 20., 12:44; Megválaszolva: 2014. január 22., 23:05
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus