Metacarpus egyéb csontjának törése; szövődmények?

Három évvel ezelött eltörtem a jobb kisujjam kézközép csontját. A drót sín még mindig benn van. Lehet-e valamilyen szövődménye, amennyiben bent marad továbbra is? Panaszmentes vagyok, időnként fáj, ott ahol a drót nyomja a bőrt kifelé.

Dr. Holnapy Gergely válasza csonttörés témában

Tisztelt Uram!

Amennyiben a törés átépült, úgy jellemzően a bent lévő fémanyag a funkcióját elvesztette, annak bent hagyása az ön életkorában nem javasolható.

Egyik lehetséges szövődmény, -ahogy ön is leírta- hogy nyomja a lágyrészeket. Ha esetleg a bőrt ki is böki, akkor fertőzéses szövődménnyel is számolnunk kell.

Javaslom hogy távolíttassa el.

Kérdés: 2013. május 18., 14:14; Megválaszolva: 2013. május 23., 00:01
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Csonttörés utáni műtét
Tisztelt Doktor Úr! Anyukám lábát tavaly bokatörés után műtötték.Sajnos csontritkulása van, ezért 10 hétig volt gipszben, utána még 1-2...
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...