lágyéksérv műtét utáni nyirokfolyás

ez év februárjában végzett lágyéksérv műtéti hegben a varratok eltávolitása után mintegy 3 héttel duzzanat jelentkezett feszítő érzéssel. A duzzanat helyén a bőr megnyitása után pár ml. savó ürült. Ez márc 19-én volt. Sajnos azóta sem szünt meg a váladékozás, hetente kétszer drain cserével biztositott a folyadék kivezetése, a távozó folyadék szalmasárga szinű, gyennyesedés, bőrpír, fájdalom, láz nincs

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza műtét után témában

Kedves Kérdező, ritka szövődménye ez a sérvműtétnek, de elképzelhető.

Ennek megfelelően a megoldása is nehéz lehet. Én is először várnék és hagynám, hogy a a természet próbálja lezárni a sipolyt. Ha lehet akár 4-6 hónapot is érdemes várni. Utána, ha még mindig van váladékozás, újra kell gondolni a teendőket.

Mindez persze feltételezi, hogy a nyiroksipoly igazolva van, és azt hogy rendszeresen, gondosan tudják kezelni.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Kérdés: 2013. május 04., 22:39; Megválaszolva: 2013. május 07., 19:59
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
ercsi44
Érdeklődöm, hogy laporoscopos mutet után, ahol csokicisztat tavolítottak el, osszenovesek is volt.. A nagykerdes, hogy mi a legtermeszetesebb, hatekony...
Hasplasztika utáni terhelés
Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Két hónapja volt egy hasplasztikaműtétem (a leletemen: hernioplasztika umb+ hasfali izomrekonstrukció) , melynek során a...
laparoszkopos műtét után sport?
Tisztelt doktor úr! Nekem az lenne a kérdésem, hogy laparoszkopos műtét után mennyi idővel lehet sportolni, úszni, táncolni (néptánc) ...
Érheti-e víz a műtéti sebet?
Kb egy hete volt egy hasi nőgyógyászati műtétem és a seb elfertőződött. Többen azt állítják a környezetemben, hogy a sebet nem érheti víz, de...
Szex a műtét után
Jó reggelt! 2 hete laparoszkópiás műtétem volt.Eltávolítottak egy petefészekcisztát. A sebeim (3) szépen összeforrtak, panaszmentes vagyok. A...