Nőgyógyásztól szeretnék kérdezni! Mit lehet tenni ilyenkor?

Tisztel Dr. Úr/Nő! Anyukámat tavaly műtötték kivették a méhét rá három héttel csomót érzett a jobb lágyékánál. A műtétet végző orvosnak ezt jelezte aki azt mondta hogy ez valószínű gyulladás amire felírt gyógyszert és azt mondta fel fog szívódni.Egyre erősebb fájdalmat érzett megint vissza ment majd találgatások sorozata után nemtudta pontosan megmondani mi lehet majd kiírta műtétre majd a műtét napján reggel közölte ne is menjen be mert nincs hely. Azóta a doktornő eltűnt nem veszi fel a telefont nem reagál semmire.Pedig azt mondta keresni fogja hogy megbeszéljék hogy mikor legyen a műtét. Anyukám erre elment egy másik orvoshoz aki vizsgálatok után kiírta műtétre és amint kiderült méh kivétel után egy cseplesz darab marad benne ami már (3-3, 5 cm) és érintette a hasfalat.Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem hogy műtét után ez normális hogy benne maradt vagy a doktor hibázott mert nem végezte el a munkáját rendesen? Előre is köszönöm válaszát!

Dr. Somorjai Attila válasza nőgyógyászati műtét témában

Kedves Kérdező!

Azt kell mondjam, hogy ezen a fórumon sem tisztünk, sem lehetőségünk ítélkezni mások munkája felett. Amit leírt abból több információ hiányzik, hogy a műtét pontos indikációját meg tudjam állapítani. De ami tény, hogy önmagában a cseplesz élettanilag a hashártya része, borítja, körülveszi a hasűri szervek egy részét, teljesen normális része a hasüregnek. A műtétek során nem feltétlen kell ennek teljes kiirtására törekedni. Viszont pusztán a találgatás szintjén, ami édesanyja panaszait okozhatta, inkább valamiféle műtét utáni vagy már korábban is jelen lévő sérv.

Remélem már túl van a műtéten és a teljes gyógyulás útjára lépett!

Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

Kérdés: 2013. január 08., 12:57; Megválaszolva: 2013. január 12., 20:13
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Méhsövény műtét
Tisztelt doktor úr/nő! Június 2-án volt egy hiszteroszkópos méhsövény műtétem (a sövény a zárójelentésem szerint "nagy" volt, a méhem 2/3...
cysta laporoskopia
Fekvőbeteg beavatkozás Cystectomia-salpingectomia l.s. Epikrízis nőgyógyászati szűrővizsgálat során észlelt ovarialis cysta műtéti megoldása...
Húgyhólyagsérv
A HÚGYHÓLYAGSÉRV MÜTÉTNÉL MUSZÁLY ELTÁVOLITANI A PETEFÉSZKET ÉS A MÉHET A RÁKSZÜRÉS ÉS A SZÖVETTAN EREDMÉNYE IS JÓ LETT!
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett