Műtéti seb

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! 2 héttel ezelőtt laparoszkópos műtétet végeztek rajtam epekő miatt, ami egy heveny epehólyag-gyulladással és beékelődött epekővel "társult". Műtét után 1 hétre kiszedtek 2 varratot, a gyomorszájamnál lévőt csak rá 5 napra, e hét elején vették ki, mert műtét közben nagyobbat kellett vágni ezen a helyen egy kis komplikáció miatt (a bőr alatti kisebb érből vér szivárgott, melyet egy kicsit nehezebben állítottak el, égetni kellett többször is) . Ahogy hazaértem a második varratszedésről, azt vettem észre, hogy a kötésen átütött a seb nedvedzése (olyan színe volt, mintha Betadint öntöttek volna a kötésre) . A kötést természetesen azonnal lecseréltem. Kérdésem az lenne, hogy ez természetes-e így, hagyjam, hogy a nedvedzés abbamaradjon magától és csak a kötést cseréljem rajta, vagy menjek vissza a műtétet végző orvoshoz? Mennyi ideig "normális" a seb nedvedzése? Tusolásnál, mikor víz éri a sebet, csípő érzést érzek. Ez mennyire törvényszerű? Időnként húzó-viszkető érzés is van a seb környékén. Van egy kisebb pánikbetegségem, ezért íram Önnek.. Nyugodjak meg, vagy kezdjek el aggódni? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza műtéti seb kezelése témában

Egy seb nedvezése kb. 1 hétig normálisan is jelen lehet. Ha ezután is nedvezik még a seb, vagy vérzést észlel, akkor keresse fel a műtétet végző orvost. Addig kezelje a sebet Betadine oldattal.

Kérdés: 2012. október 31., 13:29; Megválaszolva: 2012. november 06., 08:45
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...
Ufn szegezés