szigmabél

Tisztelt Doktor úr! Az előző héten laparoszkópiás nőgyógyászati műtétem volt, ahol (a valószínűleg a császármetszéses szülésem okozta) hasfalhoz nőtt belem is leválasztották. A műtét után megindult a bélműködésem, viszont csak hasmenéssel, nem szilárd széklettel. A problémám az, h még mindig (4.napja) hasmenésem van, erőteljes, elképesztően hangos bélmozgással. Mint megtudtam, kb. tenyérnyi méretű volt az összenövés, a szigmabél bélszakasz volt hozzánőve a falhoz. Utánaolvastam, h a szigmabél felelős a széklet megszilárdulásáért. Kérdésem az lenne, hogy valami sérülés, probléma történhetett-e a műtét közben, vagy mi lehet az oka a folyamatos folyékony székletemnek, mit tegyek, h az állapot rendeződjön. A műtétet végző orvos azt mondta, h rendeződni fognak a belek, nyugodjak meg - de nehezen megy ez nekem. Lázam, görcsös fájdalmam nincsen. Viszont meg is fáztam, köhögök - úgyhogy ha jól gondolom, a mindenféle gyógyszerek, vitaminok is tetézik az állapotomat. Tudom, h a személyes találkozó nélkül nem lehet konkrétan diagnosztizálni, de kérem segítsen "elindítani" és -amennyiben lehetséges -megnyugtatni. Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza műtét utáni híg széklet témában

Széklet vizsgálatot tanácsos végezni a hasmenés miatt.Két nap alatt van eredménye a széklet tenyésztésnek. Amennyiben kóros eredmény nincs, nem lázas, nincs fájdalom akkor egyéb teendő nincs.

Ha ez változna akkor van ok az aggodalomra.

Kérdés: 2012. október 01., 15:43; Megválaszolva: 2012. október 02., 20:35
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus