Az orvos hibázott?

Apukámat 2hónapja megműtötték szúrt seb miatt, semmilyen szervet nem ért a szúrás így csak a vért távolították el mert nem tudott kifolyni a vér a kicsi szúrás miatt.pár hete látszódni kezdett hogy a hasa puffad kifele, elment a háziorvoshoz és megállapította hogy köldök sérve van és újra meg kell műteni.Át olvastam róla mindent hogy mit is jelent ez hogy köldök sérv. A kérdésem az lenne hogy ez orvosi műhiba ami miatt ez keletkezett, hogy sérve alakult és ismét műten kell.?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza köldöksérv témában

Vizsgálat nélkül, illetve a korábbi dokumentációk ismerete nélkül nem lehet pontos választ adni. Azt, hogy az orvos hibázott volna, azt sem lehet megítélni látatlanul. A gondos sebészeti ellátás ellenére is előfordulhat, hogy a gyenge hasfal izomzat miatt, vagy alkati adottság miatt, esetleg túlzott terhelés következtében kialakul a beavatkozás után a sérv. Arról, hogy megfelelő volt-e a korábbi ellátás, csak akkor és annak lehet pontosan nyilatkozni, aki elvégzi a sérv miatti helyreállító műtétet és miután felvágta a hasat látja az anatómiai szituációt és a korábbi műtét nyomait.

Kérdés: 2012. szeptember 26., 12:00; Megválaszolva: 2012. szeptember 28., 20:32
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Köldöksérv műtét / nem műtét
Tisztelt Doktor Úr, Középkorú férfi vagyok, mindig sportoltam, mostanában kis pluszsúllyal, teljesen egészséges egyéb téren. Többször...
Köldöksérv lágyéksérvet...
Kisfiam nemrég múlt 8 hónapos, s néhány napja észrevettük, hogy a köldöke előredomborodik (ahelyett, hogy besüppedne a hasába) . Korábban sem...
Szabad sportolni köldöksérvvel?
24 éves lány vagyok, rendszeresen sportolok heti 3-4 alkalommal (súlyzós edzés, futás, squash) Decemberben köldöksérvet találtak nálam, amit...
köldöksérv
Köldöksérv gyanus vagyok! Febr.ban műtenek. Az lenne a kérdésemm, hogy befolyásolja e a műtétet ha meg lesz a menstruációm? Válaszát előre is...