Külső aranyér gyulladás

Tisztelt Doktornő! Egy nagyobb súly megemelése után, dudor keletkezett a végbélnyílásomnál. 3napig használtam Hemorid kenőcsöt, majd elmentem sebészhez, mert nem javult. Semmilyen vizsgálat nem történt! Kijelentette, hogy külső aranyér. Felnyitotta, hogy az alvadékot eltávolítsa, majd Posterisan Forte kenőcsöt kaptam. Azóta javul, ennek 2 hete. Kérdésem, hogy a kilógó rész eltávolítása, mikor a legcélszerűbb? A felnyitást végző sebész szerint, 1hónap múlva, amikor már lement a gyulladás. Tényleg csak akkor lehet? Ha most el lenne távolítva, akkor rövidülhetne a gyógyulás? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kovács Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza aranyér témában

Kedves kérdező!

Az aranyeres panaszok konzervatív (gyógyszeres és életmódbeli) kezelések segítségével jól kezelhetők, műtétre általában csak előrehaladott vagy elhanyagolt esetekben van szükség. Valószínűleg az aranyérben egy vérrög keletkezett, ami kenőcs alkalmazása mellett sem tudott felszívódni, így azt el kellett távolítani. Orvosa bizonyára megvizsgálta az Ön állapotát, így tudott a vérrög eltávolításáról dönteni. Mint írja, javulást tapasztal. Érdemes várni, mert elképzelhető, hogy a vérrög felszívódása után az aranyér visszahúzódik, és műtétre nem is lesz szükség.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. július 28., 15:41; Megválaszolva: 2012. július 30., 23:30
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus