Pajzsmirigy

3 éve pajzsmirigy túlőködésem van (TSH 0, 001) . Műtétet javasolnak, azonban mivel a pajzsmirigy betegség tünet eggyüttese nagyon megeggyezik sok betegség (pl. arczheimer kór) tünetével ezért kérdezném, hogy ezt hogyan lehet valóban biztosan kijelenteni! A pajzsmirigyre szedett gyógyszerek nem használnak ezt a hipertirerózirsa fogják! Kérdésem az hogy hogyan lehetek biztos abban, hogy nem más betegségem van! A családomban ezek a betegségek jelen vannak sokaknál. Köszönöm előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza pajzsmirigy témában

Kedves Kérdező!

A pajzsmirigy funkció a pajzsmirigy működésére utal, szerkezeti elváltozásokra nem, ez azonban nem elég információ a válaszhoz, írja meg egyéb vizsgálatok eredményét is, pl. ultrahang, szcintigráfiás vizsgálat. A laborlelet alapján azonban a túlműködés diagnózisa felállítható és amennyiben nem kontrollálható gyógyszeresen a műtéti eltávolítása indokolt.

Kérdés: 2012. július 23., 11:55; Megválaszolva: 2012. július 26., 16:44
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus