Gombszerű valami a nyakamban a bőröm alatt

Jópár éve (én 7 éve tudok róla, most vagyok 22 éves) van a nyakamon a bőröm alatt egy kb. 7 mm átmérőjű „gomb” szerű valami az izomba (vagy fölé) ágyozódva. Ha két újjal oldalról megbolygatom akkor közre tudom fogni és mintha egy "nagy méretű" „lencseszemet” érzékelnék amit ki tudok „emelni” az ott lévő izomból (vagy annak tetejéről, pontosan nem tudom meghatározni) . Nem fáj, nem nől, nem csökken, csak ott van, de szeretném megtudni hogy mi lehet az. Illetve hogy érdemes-e vele orvoshoz fordulni, és ha igen akkor hová, tehát háziorvoshoz vagy valami korházi osztályon megnézetni. Üdvözlettel: kerdezo22

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza bőrelváltozás témában

Tisztelt Kérdező!

A leírt elváltozás a bőr alatti kötőszövetben lévő epidermális cysta. Ez egy teljesen jóindulatú elváltozás. Sebészi eltávolítása akkor indokolt, ha növekszik vagy panaszt okoz.

Kérdés: 2012. július 22., 01:43; Megválaszolva: 2012. július 23., 22:18
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus