4 PTX-t követő testedzés

2007-ben volt az első PTX-em bal oldalt. Ekkor csak "becsöveztek". 2009-ben a második, ekkor volt egy VATS műtétem volt jobb oldalt. 2010-ben ismét megtörtént, csak külföldön, ekkor is egy csövet kaptam, a baloldalamba a szívem fölé 3cm-re, Magyarországon enyhe Marfan-szindrómát is diagnosztizáltak. 2011. szeptemberében volt még egy PTX, ekkor már komoly beavatkozáson estem át., sajnos csúnya szóval a jobb oldalamon a mellemtől a lapockámig "felvágtak". Összesen négy alkalommal voltam kórházban közvetlen nyár után, Szeptember - Október hónapokban. Az első PTX előtt már 8. éve aktívan küzdő sportoltam, versenyeken nem vettem részt. Étvágytalanságom fenn áll már az első beavatkozás óta. A kérdésem az lenne, hogy úszás mellett a fokozatos terhelés testedzéssel próbálkozhatok -e? Esetleg még egy ideig, még csak az úszást részesítsem előnyben. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza PTX témában

Tisztelt Kérdező!

A túlzott fizikai aktivitás nem javasolt. A teljes véleményhez tudni kellene a szövettani vizsgálat eredményét, az elvégzett műtéti típust és a kivizsgálás során végzett mellkasi CT eredményét. Csak ezután lehet az edzés során jelentkező fokozott légúti nyomás veszélyeiről nyilatkozni. Szedjen vitaminkészítményt.

Kérdés: 2012. július 12., 23:36; Megválaszolva: 2012. július 14., 20:48
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus