Karbunkulus

Karbunkulus alakult ki a bal honaljamnál. Eloszor egy duzzanat jott ki és utanna 3 kisebb. Voltam orvosnál es antibiotikumot es Furunkulus elleni kemocsot irt fel! Az elso nagy duzzanak kifokadt es már a fájdalma is elmult, de 3 kisebb most egyre nagyobb lesz es fajdalmasabb. Gondolom most azok is begyulladnak es kifokadnak. Az lenne a problemam, hogy kijott egy ujabb kis bog, es ez most igy fog menni mig a vilag? Hogyan tudnek megszabadulni tole, hiszen antibiotikumot szedek es rendszeresen kenem! A választ előre is koszonom!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza karbunklulus témában

Párakötésben tegye rá a felírt kenőcsöt, és ha nem javul, a sebváladékból tenyésztést kell végezni, súlyos esetben sebészi beavatkozás jelent végleges megoldást, egyelőre kezelje a javasolt módon. Ellenőriztesse vércukrát is.

Kérdés: 2012. július 02., 19:49; Megválaszolva: 2012. július 03., 12:23
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus