nyirokcsomó vagy más?

Jó napot kívánok! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy márciusban volt egy igen csúnya faggyúmirigy gyulladásom (sebocysta) , aminek következtében a bikinivonalam mentén 3 apró nyirokcsomó nagyobbodott meg (kb borsószemnyi) , amire az orvos azt mondta hogy lehet nem is húzódik vissza soha. Március végén meg is műtötték, és 5 öltéssel varták össze, mert elég nagy volt. A problémám pedig az, hogy mikor elkezd begyógyulni a sebem, akkor újra begyullad, és gennyes, véres váladék folyik belőle. ez már vagy 4szer történt meg azóta. A bőrgyógyász írt rá egy kenőcsöt, de észrevettem hogy újabb 2 nyirokcsomóm duzzadt meg. Ezek az újabb duzzanatok a még mindig fentálló fertőzés miatt jelentkeztek vagy esetleg más okból? (Az egyik 1-1.5 centis lehet, elmozdítható.) Biztos hogy soha nem fognak elmúlni és biztos hogy nyirokcsomók? Nagyon megköszönném a válaszát, mert már nagyon megijedtem ezektől az újabb csomóktól. Köszönettel, egy aggódó lány.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza műtét témában

Tisztelt Kérdező!

A rendszeresen váladékozó, azaz gyulladásban lévő lágyrész-elváltozás miatt a nyirokcsomók reakciója teljesen természetes és normális. Önmagában egy vagy több, az érintett területen lévő megnagyobbodott nyirokcsomó nem ad okot aggodalomra. A lágyrész-fertőzés megoldása a kulcs.

Kérdés: 2012. június 29., 14:48; Megválaszolva: 2012. június 30., 23:01
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus