lipoma és annak eltávolítása

Az Ön kérdése: Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az alkarom felső harmadában lipoma képződött mindkét karomon. Ez több, mint 10 éve kezdődött. Nem tulajdonítottam neki jelentőséget, mivel olvastam, hogy ez csak esztétikai rendellenesség. A jobb oldali az utóbbi néhány hónapban, mintha erősöd volna, és úgy érzem, elnyomja, akadályozza a kezem a mozgásban. Fogni és emelni már fájdalommal jár. Kérdésem, hogy milyen vizsgálatoknak kell megelőznie a sebészi beavatkozást? A lipóma eltávolítását támogatja-e az OEP? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza lipoma témában

Tisztelt Kérdező!

Keressen fel sebészeti szakrendelést. Az első lépés egy fizikális vizsgálat, ami után el lehet dönteni, hogy milyen vizsgálatok szükségesek és, hogy helyi érzéstelenítésben elvégezhető-e. A panaszt okozó lipoma eltávolítását az OEP támogatja.

Kérdés: 2012. június 22., 21:17; Megválaszolva: 2012. június 23., 23:32
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus