Kizáródott aranyér

Tisztelt Doktor úr/nő! 1 hete észleltem, egy borsó nagyságú csomót, sejtettem, hogy aranyér, ezért elmentem orvoshoz. Az orvos diagnózisa: Km helyzetben 7 óránál borsónyi 3-as stádiumú külső aranyeres csomó, illetve körkörösen tapintható belső aranyeres csomók., vérzés nincs. Azt javasolta, hogy egy hétig használjak Reparon kenőcsöt és kúpot, ha így sem múlna el, akkor műtétet ajánl. Eltelt az egy hét és semmi változás. Székelésem eddig napi rendszerességgel volt, viszont már két napja semmi, pedig normálisan étkezek, nincs szorulásom, csak inger nincs. Így most műtét előtt állok, ami 2 hét múlva esedékes, én megértem, hogy kell, és az orvosom is mindent elmondott, amire kíváncsi voltam, csak szeretném hallani egy másik orvos véleményét is. Illetve, hogy van e valami veszélye a műtétnek.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza aranyér témában

Tisztelt Kérdező!

Fizikális vizsgálat nélkül a műtét szükségességéről nem tudok nyilatkozni. Mindenképpen javasolt minden széklet után ülőfürdő vagy zuhanyzás. Folytassa a helyi kezelést. Alkalmazzon székletlazítót, probiotikus kúrát. Kerülje az egyszerű szénhidrátot, fűszeres ételeket. Alkohol- és dohányzási tilalom. Az egy hetes konzervatív kezelést kissé kevésnek érzem.

Kérdés: 2012. június 12., 17:57; Megválaszolva: 2012. június 13., 22:24
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus