lágyéksérv

jó napot kívánok, kisfiunknak 06.03.-án bal oldali lágyéksérve lett, az ügy.orvos sebészetre küldött, ahol szabad sérvkaput találtak csak, magában a sérv kitüremkedést nem érezte, vagyis akkor pont nem jött ki neki, és mivel visszanyomható, ezért csak heti 1 alkalomal vissza kell vinni a fiunkat kontrolra, amig a kötelező oltásait meg nem kaptta, és amig megnem erösödik a szervezete, addig mondván nem mütik meg, söt várnak hátha magától rendbe jön! kérdem önt ez így a helyes, jó, vagy szügséges lenne egy műtét!? anyagilag is nem ugy állunk hogy heti rendszerességel elvigyük, és csak autóval tudjuk vinni, busz nem jöhet szóba, bár az is költséges, de mivel 5 gyermekünk van még, ezért ez eléggé megoldhatattlan! legyen szíves mondani egy konkrét megoldást a mi problémánkra! kisfiunk 2012.ápr.12.-én született, mai napon 8 hetes, és több mint 5 kiló!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza lágyéksérv témában

Tisztelt Kérdező!

Mivel nem kizáródott és sebész által visszahelyezett sérvről van szó, így az eljárás szakmailag helyes. Az utánkövetés gyakorisága intézetenként változó. A műtéti megterhelés és szövődmény ráta sokkal kedvezőbb, ha a műtétet 3-4 hónapos korban végzik el. A kialakult sérv műtét nélkül nem szűnik meg. Abban az esetben, ha kizáródna sürgősen keressenek fel gyermeksebészeti rendelést. Ennek a tünetei a korábbiaknál nagyobb, fájdalmas lágyéktáji duzzanat, a felette lévő bőr pirosabb.

Beszéljék meg az utánkövetés gyakoriságát. A programozott és tervezett időpontban elvégzett műtét a legjobb a kisgyermeknek.

Kérdés: 2012. június 07., 22:57; Megválaszolva: 2012. június 08., 22:38
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus