Alávessem e magam a műtétnek?

Ultrahang vizsgálaton 0, 8 mm nagyságú epekővet és 0, 6 mm nagyságú koleszterin polipot állapítottak meg. Sajnos panaszaim is vannak, szinte minden nap fáj a hasam sugárzik a hátamba. A háziorvosom műtétet javasolt, de még mielőtt rászánnám magam érdeklődnék, hogy valóban jobb megoldás-e a műtét? A választ előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza epekő témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben a panaszok hátterében egyéb ok kizárható a műtét a hosszútávú megoldás. Kezdjen el diétázni. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségben. Kerülje a fűszeres ételeket, egyszerű szénhidrátot, szénsavas italokat. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Alkohol- és dohányzási tilalom.

Kérdés: 2012. június 06., 14:52; Megválaszolva: 2012. június 07., 21:52
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus