VATS műtét után mennyi idővel tapad ki a tüdő rendesen?

Spontán ptx-em volt, ami becsövezés után elmúlt. Majd újból kialakult.Négy hónapja műtöttek, Vats módszerrel, rendszeresen járok tüdőgondozásra, de még nem tapadt ki a tüdőm rendesen.Nem fulladok, a lufit is fel bírom fújni. A kezelőorvosom azt mondta ez hosszú folyamat, ő bízik abban, hogy kifog tapadni rendesen.Ön mit gondol erről, rendbe jöhet a tüdőm? Mennyi idő kell hogy kitapadjon? Kell e valamilyen plusz vizsgálatot elvégezni?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza VATS témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben arról van szó, hogy a tüdő nem teljesen tágult ki, azaz részleges légmell látható még a röntgenen a filmek ismerete nélkül nem lehet nyilatkozni. Alapvetően a műtét után a tüdő teljesen kitágul, hiszen a műtét lényege, hogy a betegséget okozó részt eltávolítják. A légzőtornán és az egészséges életmódon kívül Ön nem tud semmi egyebet tenni. Amennyiben a mellkas röntgenen eltérés van keresse fel a műtétet végző sebészetet.

Kérdés: 2012. június 02., 13:39; Megválaszolva: 2012. június 04., 15:19
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus