Epekő műtét nélkül

Megállapított mész tartalmú epekövem van.Egy nagy és két kicsi, ezideig nem okozott különösebb problémát. Mostanában gyakran érzek nyomást, enyhe hányingert és hidegrázást.Nem tudom mitől, mert ételhez nem tudom kötni. Gyakran van erős görccsel járó székletem, hasmenésem. Ezeket az epekő okozza? Valamint szeretném megtudni, hogy csak műtéttel lehet a kövektől megszabadulni? Olvastam, hogy a feketeretek bizonyos kőfajtákat felold. Igaz ez? Merjek-e házilag bármihez is kezdeni. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza epekövesség témában

Tisztelt Kérdező!

Az Ön esetében a megoldást a köveket tartalmazó epehólyag műtéti eltávolítása és a diéta jelenti. Javaslom, hogy vezessen étkezési naplót. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségű. Kerülje a fűszeres ételeket, egyszerű szénhidrátot, alkalmazzon probiotikus kúrát. Egyen több növényi rostot és minden nap mozogjon legalább fél órát. Alkohol- és dohányzási tilalom.

A műtét megbeszélése miatt keressen fel sebészeti szakrendelést. A házi gyógymódok kimenetele erősen kétséges és veszélyeket is rejt magában.

Kérdés: 2012. május 29., 22:35; Megválaszolva: 2012. május 31., 08:11
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus