Mennyire sürgős az epekő műtétje?

Tisztelt Webbeteg! Beszéltem a sebészeti osztály vezetőjével (Békéscsabai) , aki azt mondta, hogy az epekő műtéteknél a várakozási idő kb.1 hónap, ez abban az esetben van ha nincs komolyabb panasz. Ha szövődmény lép fel, akkor néhány nap múlva megoperálnak azt mondta, de honnan tudjam én megállapítani, hogy van e szövődmény vagy nincs, én annyit érzek, hogy görcsöl az epém és fáj a gyomrom napi szinten. A héten voltam ERCP-n amire azért került sor mert felmerült az epevezeték kő lehetősége, de ezt kizárták a vizsgálattal.Ha begörcsölök hova kell menni? Ha nagyon begörcsölök hívhatok mentőt, vagy hova forduljak? Előre is köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza epekő témában

Tisztelt Kérdező!

Az egy hónap, a mai viszonyokat ismerve nem hosszú várakozási idő. Addig is javasolt az epés diéta, kerülje a fűszeres ételeket, egyszerű szénhidrátot, szénsavas italokat. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségű. Fogyasszon bőven folyadékot (szénsavmentes ásványvíz, tea) . Alkohol- és dohányzási tilalom. A fenti életvitellel jelentősen csökkenti a szövődmény kialakulásának esélyét, kifejezett panasz esetén a sürgősségi osztályra kell menni.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. május 27., 16:40; Megválaszolva: 2012. május 28., 20:57
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus