Mi okozhatja a végbéltályogot?

Tisztelt Doktornő/ Doktorúr! 20 napja tályogot diagnosztizáltak végbél tájékán. Mütéttel feltárták. Mi okozhatja ezt a betegséget? Milyen életmódot javasolnak? rizikófaktorként írom, kissé túlsúlyos vagyok és 2003- ban pajzsmirigyre műtöttek, azok után állandó gyógyszeres pótlással, orvosom által felírt hormontartalmú készítmények szedésével kompenzálom a pajzsmirigyműködésem. Kérem tisztelettel válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza végbéltályog témában

Tisztelt Kérdező!

A teljes gyógyulásig minden széklet után legyen ülőfürdő vagy zuhanyozzon le. Kerülje a helyi irritációt, étkezésekben pedig csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát. A napi rendszeres mozgás és a tartós ülés kerülése amit még tehet. Amennyiben ismét kialakul ellenőriztetni kell a vércukorszintet is. A rendezett pajzsmirigyfunkció valószínűleg nem rizikófaktor.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. május 24., 23:16; Megválaszolva: 2012. május 25., 07:53
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus