Metacarpus V törés gyógyulása

Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram! Egy szerencsétlen mozdulat következtében vasárnap hajnalban eltörtem az V. metacarpus csontom. Sín került a kezemre, majd tegnap műanyag gipsz. A gipszelés után rtg, de nem győzött meg a látvány. Úgy olvastam és hallottam, hogy ennek a csontnak a gyógyulása elég érzékeny, sok lehet a komplikáció. Nem tűnik annyira komolynak a törésem, elméletileg elmozdulás sincs, de nem szeretnék utólag a rossz összeforrás miatt még több időt rászánni a gyógyulásra. Sajnos az ellátáskor nagyon kevés információval láttak el, ezért aggódom is az eredmény miatt. (A rtg. felvételelen olyan, mintha elmozdulva maradz volna a gipszelés után) Képként csatoltam a töréskor, majd a gipszelés után készített rtg. felvételeket. Szeretném, ha elmondaná a véleményét a látottakról, érdemes-e "reklamálnom" és újrapozicionáltatnom, majd gipszeltetnem, vagy nem várható, hogy komplikáció lépne fel. Linkek a képhez: http: //kepfeltoltes.hu/view/120524/18534728_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http: //kepfeltoltes.hu/view/120524/18602026_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Hálásan köszönöm a segítségét.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza metacarpustörés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A képeket hiába kerestem, nem találtam. Leírása alapján elmozdulás nélküli a törés, akkor nem várható, hogy gipszben, a megfelelő pihentetés mellett bármilyen probléma is fellépjen és a törése 4-6 hét alatt meggyógyulhat tünet és panaszmentesen. Ha lenne benne elmozdulás, akkor lehetnének komplikációk, mert elég nehéz a helyretett helyzetet megőrizni, így gyakran műtétre is sor kerül.

Kérdés: 2012. május 24., 14:51; Megválaszolva: 2012. május 25., 10:21
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus