Miért nem húzódik össze normálisan a mellizmom?

Üdv! 9 hónapja műtöttek, kivették a bal 5. bordámról egy bordaszakaszt egy tumor miatt. Ehhez kiakasztották a nagy mellizom rostkötegeit hogy közötte vegyék ki a bordám. Az a baj, hogy 9 hónap után lementem edzőterembe (mert előtte 7 évet edzettem) , és az összehúzódáskor za egész izom beremeg. Pedig nem nagy súllyal, kb 5 kilóval erősíteném ami egy vicc, de még ekkora súlytól is "kileng" az izom. Olyan mintha elvesztené a tónusát. De nem értem hiszem nem vágtak le eredést/tapadást, csak szétválasztották, de létezik, hogy ennyi idő után is sérült az izom? Egy átlag mellizom szakadás elvileg 4-6 hét regenerációs időt igényel, de itt 9 hónapról van szó. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza izomsérülés témában

Tisztelt Kérdező!

Önmagában a leírt tünet alapján többféle ok is lehet. A beidegzés károsodása is lehet, de a műtét miatti kímélet okozta sorvadás is lehetséges ok. Szedjen B-vitamint és fokozatosan kezdje el az edzést.

Kérdés: 2012. május 18., 16:23; Megválaszolva: 2012. május 21., 23:58
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus