Kiújuló végbélsipoly és sztómazárás

A crohn-betegségem szövődményeként végbéltájéki sipolyaim alakultak ki. Szűkületek is voltak a vastagbelemben, ezért 6 hónappal ezelőtt műtéten estem át, amikor ideiglenes sztómát hoztak létre, hogy be tudjanak gyógyulni a végbéltájéki sipolyaim. A műtét után szépen be is gyógyultak, viszont néhány napja az egyik régi sipoly újra váladékozni kezdett. Márpedig lassan esedékessé válna a visszazáró műtét. A kérdésem az lenne, hogy az újra kialakult sipoly miatt van-e esély arra, hogy visszazárják a sztómát? Mennyire kizáró ok ez? Illetve mit lehet kezdeni az újra kialakult sipollyal?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza sipoly témában

Tisztelt Kérdező!

Önmagában ennyi információ alapján nem lehet egyértelműen nyilatkozni. Általánosságban el lehet mondani, hogy a stoma zárását akkor szokás elvégezni, ha az alapbetegség nyugalomban van. Nem ez a helyzet önnél. A gondozó gasztro-entertológián jelentkezzen a terápia megbeszélése miatt.

Kérdés: 2012. május 12., 22:16; Megválaszolva: 2012. május 14., 21:27
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Sipoly kezelése
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Augusztus végen derült ki hogy sipolyom van.ami végbél és a hüvelybemenet közt végződik.Crohn beteg vagyok.a műtét...
Dermoid cysta
Tisztelt Doktor Úr! A férjem farokcsontján kb. fél éve egy fájdalmas duzzanat alakult ki, ami néhány nap alatt kifakadt - betadinos kötést...
Sipoly

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Végbélnyilás mellet, a sebész orvos talált egy sipoly nyilást, félével ezelöt.Kamillával, kenöcsel, és kupal a...

Rekeszsérv