Velőűrszegezett combcsont gyógyulási kilátásai

8 hónapja eltört a jobb combcsontom a fölső harmadon teljesen ketté és el is távolodtak a csontvégek. 1 hétig kívülről volt rögzítve, majd titánium velőűrszeget kaptam. Még mindig sántítok, a belső, térdem belső oldalánál eredő combizmom kisebb, és a térdem fáj és gyengébb. Most voltam a kb 2 havonta esedékes röntgenen, még nincs teljesen összeforrva a csont, de nem sok hiányzik. Mondták, hogy ennek 6 hónap a gyógyulási ideje. Gyógytornára nem járok, lábkitartásos gyakorlatokat végzek és sétálok. Most fájdalomcsillapítót nem szedek, mert a legjobb a Mesulid, illetve a Nidol volt, de már alig van, így viszont sokat kell mankóznom, mert úgy fáj, hogy nem tudok járni a nélkül. (Ezek a gyógyszerek a menstruációs görcseim miatt voltak nekem, mert csak a Mesulid hatásos. Tudom, hogy már nincsenek forgalomban, kár..) Tehát az lenne a kérdésem, hogy mik a gyógyulási kilátásaim? Az az meggyógyulok e teljesen és előreláthatólag mikor? Esetleg, ha lenne valami tanács (azon kívül, hogy menjek el egy magyar orvoshoz) , azt szívesen venném. Azért nem lehet orvoshoz mennem, mert Spanyol o-ban történt a baleset és itt is kezelnek. Állítólag a sp. eü. nagyon híres arról, hogy milyen jó, na én nem ezt tapasztaltam. Kérem őszinte válaszukat, mert dolgoznom kellene itt és nem tudok a lábam miatt, ha sajnos nem gyógyul meg a lábam, azaz sántítani fogok, ha ez benne van a pakliban, jobb ha már most tudom, és nem fogyasztjuk itt tovább a pénzünket, hanem haza utazunk. Köszönettel: Faszil

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza combcsont témában

Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A combcsont törésének teljes gyógyulási ideje 2 év. Ennyi idő után szoktuk a szeget eltávolítani. (hónappal a műtét után elvileg már nem szabadna panaszosnak lennie és segédeszköz nélkül kellene járni, akár szaladni, kerékpározni, stb. A Mesulid és a Nidol is elérhető még, Én is rendszeresen írom a betegeimnek, mert ezt találtam a leghatásosabbnak. Ha meg tudják oldani, itthon írassa ki valakivel és küldjék ki magának. A másik javaslatom, ha meg tudja oldani, akkor utazzon haza és nézesse meg itthon is magát, mert ugyan nem ismerem a dokumentációt, de leírásából nekem úgy tűnik, hogy nem megfelelően gyógyul a törése.

Kérdés: 2012. április 23., 13:13; Megválaszolva: 2012. április 24., 17:32
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus