Fájdalom mentes aranyér létezik?

Tisztelt szakértő! évek óta van egy kis kitüremkedésem a végbélnyílásnál. nem fáj, nem viszket, nem vérzik. talán emiatt is halogattam mindig, hogy orvoshoz forduljak. Amikor reparon kenőccsel kenem/visszanyomom, kicsit kellemetlen, de az sem fáj, de nem is javul. Lehet-e ez más probléma, mint aranyér? Ha pedig az, de fájdalommentes, kell-e müteni? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza aranyér témában

Tisztelt Kérdező!

Valóban az aranyeres csomó a legvalószínűbb, amit ebben a stádiumban sohasem kell műteni. Alkalmazzon székletlazító és probiotikus kúrát. Fogyasszon elég folyadékot és kerülje a fűszeres ételeket. Minden nap mozogjon legalább fél órát.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. április 20., 09:00; Megválaszolva: 2012. április 24., 09:49
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus