• Vakbélműtét utáni sport

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! Egy sebészeti kérdést szeretnék feltenni önöknek. Két hónapja volt egy vakbélműtétem, szerencsére még nem volt perforálva. A műtét a hagyományos úton történt, tehát van egy 10 cm-s hegem, ami nagyon szép, jól és gyorsan gyógyul. A kérdésem az, hogy mikor kezhetek el sportolni, biciklizni, ugrókötelezni, kocogni? Persze nem intenzív edzésre gondolok, csak naponta maximum félórányi könnyű mozgásra. Amióta megműtöttek, kíméltem magam, és be kell vallanom felszedtem néhány kilót, mivel kevesebbet mozogtam, mint előtte, és ez kezd kényelmetlen lenni számomra. Előre is köszönöm a válaszukat! Üdvőzlettel, ATL!

        Dr. Boros Miklós válasza a vakbél műtét témában

        Tisztelt Kérdező! 6 héttel a műtét után a fokozatos fizikai terhelést el lehet kezdeni. Amennyiben fájdalom jelentkezik csökkentse az intenzitást. Térjen vissza a korábbi életviteléhez.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. április 19., 17:28; Megválaszolva: 2012. április 20., 08:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: