Bőrtályog

Tisztelt Szakértő! Pár hete egy fura, kemény közepű gyulladást fedeztem fel a bőrömön, amiről kiderült, hogy egy tályog. Azóta folyamatos kezelés alatt állok. Megnyitották, tenyésztésre mintát vettek belőle, gézcsíkot dugnak a sebembe (ami kb. 5 cm mély) Betadinnal és egyszer antibiotikummal is átitatottat. Ma Betadinos öblítést alkalmazott az orvosom, ha jól értettem, amit az asszisztensnek diktált. Azt szeretném megtudni, mitől alakulhatott ki rajtam ez az elváltozás. Nem emlékszem rá, hogy korábban ezen a helyen göb lett volna. Bár, mivel a fenekemen (a jobb farporán, szerencsére nem az ülőfelületen) van a tályog, elkerülhette a figyelmemet egy kisebb, fájdalmatlan csomócska. A sebész kérdezte, kaptam-e injekciót erre a helyre. Nos 6-7 éve rendszeresen be szoktam adatni magamnak az influenza elleni védőoltást (a most elmúlt szezon kivételével) és mindig a hátsómba szúrták. Az orvosom szerint nem lehet ilyen régi eredetű ez a gennyesedés. Ön szerint milyen egyéb okai lehetnek még ennek a számomra fura, luk szerű kelésnek? Kíváncsian várom válaszát. Tisztelettel: Ivoa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza tályog témában

Tisztelt Kérdező!

A probléma oka lehetett akár egy begyulladt szőrtüsző is. A gyulladás nagysága miatt és mindenképpen javaslok egy vércukor ellenőrzést. A korábbi injekciók nem szerepelnek okkánt most. A kötéscserék hatására seb meg fog gyógyulni. Ismétlődés esetén szükséges komolyabb kivizsgálás.

Kérdés: 2012. április 16., 13:45; Megválaszolva: 2012. április 19., 08:12
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus