Epeműtét utáni torokprobléma?

Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Páromnak december 19-én volt laparoszkópos epekő műtétje. A műtét utáni 3 hetes diétát betartotta, mindent meg tud enni hála istennek. Kb. 1 hónapja gondjai vannak a torkával (nem tudjuk hogy van-e összefüggés a műtét és e között) . El is ment a háziorvosához, aki torokgyulladást állapított meg (a felírt antibiotikumot - amoxicillin - beszedte) , miután a tünetek csak csökkentek következő alkalommal egy másik gyógyszer kapott - calcimusc -.Utána elment a helyi SZTK-ba, ahol bekenték egy ecsetelővel a torkát. Itt felírtak Solmucolt. Egyik helyen sem tudták megmondani, hogy mitől lehet, illetve mindkét helyen felvetették, hogy a gyomorsav is okozhat ilyen tüneteket. Tünetei jelenleg: Néha enyhe torokfájás, kaparó torok, emiatt krákogás, ill. olyan érzése van, mintha vm le lenne rakódva (erre is kapott gyógyszer, de nem lett jobb) . Már nem tudja, hogy mit szedjen még... Kétségbe van esve...mert nem tudni a megoldást Mi az Ön véleménye erről? Ön szerint mitől lehetnek ezek a tünetek? Tényleg lehet összefüggés az epével? Várjuk válaszát! Józsi, Tündi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza epeműtét témában

Tisztelt Kérdező!

A műtéttel nem lesz összefüggésben. Azonban a fül-orr-gégészeti szakvizsgálat indokolt. A reflux valóban tud hasonló jellegű panaszt okozni, ezért javaslom, hogy legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségben. Kerülje az egyszerű szénhidrátot, szénsavas italokat, fűszeres ételeket. Minden nap mozogjon legalább fél órát. Amennyiben a diéta sem hoz javulás gasztroenterológiai szakrendelést kell felkeresni. Alkohol- és dohányzási tilalom.

Kérdés: 2012. április 14., 21:59; Megválaszolva: 2012. április 19., 07:42
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus