Akkor is fontos az epekőműtét, ha nincs komoly panaszom?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Háziorvosom az éves laborvizsgálatra küldött, ahol a CRP értéke 13, 9 mg/l, a We 70, ASt 555 E/ml, össz. billiríum 5, 2 umol/l, GOT 28/E/l, GPT 35E/l, Gamma GT 89 E/l és az Alalikus foszfatáz 184 E/l. Ezt követően Uh vizsgálatot kért, ami kimutatta, hogy a cholecysta nor. nagyságú, folyékony epét tartalmaz, benne egy 23 mm-es kő látható. Kérdésem az lenne, hogy mivel nincsenek komolyabb tüneteim a hasi puffadáson kívül, hogy szükséges-e a műtét? A tegnapi nap folyamán szedtem el az utolsó Augmentint, és háziorvosom csak egy hónap múlva kéri a labor vizsgálat megismétlését. Segítségét előre is köszönöm. Maradok tisztelettel: C.-né

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Epekő műtét témában

Tisztelt Kérdező!

Tartson epés diétát. Az epehólyag-kövesség végeleges megoldása a műtét. A programozott epehólyag eltávolítás szövődményveszélye sokkal kisebb, mint egy panaszt okozó, gyulladt epehólyag eltávolítása.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. április 11., 12:44; Megválaszolva: 2012. április 14., 19:37
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus