Duzzanat a szegycsonton

Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Körülbelül 1 éve a mellkasom közepén a szegycsontomon nőtt egy duzzanat, amely nyomásra érzékeny volt, körülbelül 10 cm átmérőjűre nőtt és nagyjából 2 hét alatt vissza is húzódott kezelés nélkül. Aztán nagyjából három hónappal ezelőtt a duzzanat ismét megjelent ugyanott, ugyanúgy és ekkor már körülbelül 3 hét után lohadt le, viszont megmaradt a helyén egy pici kemény duzzanat, enyhén kiemelkedő 2-3mm-es. Nyomásra nem érzékeny. Kérdésem az lenne, hogy ezt mi okozhatja, elmúlik-e előbb, utóbb, vagy mivel kezelhetném? Egyéb tünetem nincsen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza szegycsont témában

Tisztelt Kérdező!

Az elváltozás valószínűleg a bőr alatti lágyrészben lévő cystosus elváltozás. Növekedés vagy panasz esetén lássa sebészeti szakrendelés. Végleges megoldást az eltávolítás jelenti.

Kérdés: 2012. április 05., 11:22; Megválaszolva: 2012. április 06., 17:31
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...
Ufn szegezés