• hyperkeratosis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kb 3 éve mindkét lábam IV.ujj belső felén fájdalommentes bőrkeményedéses csomó nőtt, melyet eleinte gyógypedikűrössel vágattam.Helyzetet nem oldotta meg, sőt egyre nagyobb lett ezért 1 éve un kalapácsujj műtéti korrekcióval kimetszettem.Sajnos ez sem segített, újra visszanőtt, de most már fájdalmas is, ha többet gyaloglok (különösen ha mezitláb) alánő vízhólyag is.Néha zsibbadtnak is érzem.Van valamilyen műtéti megoldás? Köszönöm

        Dr. Boros Miklós válasza a műtét témában

        Tisztelt Kérdező! A probléma oka statikai lesz. Mindenképpen keressen fel ortopédiai szakrendelést, hiszen az érintett területen a szokatlan terhelés miatt alakul ki a bőr túlnövekedése. A helyi kezelés végleges megoldást nem jelent, a statikai problémát kell orvosolni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. március 29., 11:20; Megválaszolva: 2012. április 02., 09:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: