• teendők köldöksérvvel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üzemorvosi vizsgálaton köldöksérvet diagnosztizáltak nálam egy hete, ami nagyon meglepett, nem tudtam róla. A kis dudor tapintásra érzékelhető csupán, én felülről nem is látom. Az üzemorvos szerint semmi teendőm vele, annyira kicsi, más orvos észre sem venné. Aktívan sportolok, karatézok, biciklizek, erről tudott az orvos, ennek ellenére tanácsolta ezt. Másnap azért elmentem a háziorvosomhoz is, aki megvizsgált, megerősítette a diagnózist, adott beutalót hasi ultrahangra, de megerősített abban, hogy bármit sportolhatok vele. Hozzátette, hogy ő "azt sem engedné, hogy hozzányúljanak". A kérdésem: tényleg folytathatom a karatét, egyéb sportokat anélkül, hogy megműttetném? Túl komolyan vettem a problémát? Válaszát nagyon köszönöm

        Dr. Boros Miklós válasza a köldöksérv témában

        Tisztelt Kérdező! A köldöksérv magától elmúlni nem fog és idővel növekedhet. A kizáródás is előfordulhat. A javaslatom, hogy amennyiben panaszt okoz vagy növekszik keressen fel sebészeti szakrendelést. Az életvitelén nem kell változtatni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. március 16., 08:50; Megválaszolva: 2012. március 19., 17:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: