• műtét előtt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Kérem bármiféle tanácsát az alábbi problémámmal: 26 éves férfi vagyok, sportosabb felépítésű. Kb 1 éve CT felvétel alapján thymus persistens-et (csecsemőmirigy) diagnosztizáltak. A CT-re azért került sor, mert pár perces futás során a mellkas bal oldalán, majd az azt követő napo(ko)n szegycsoni fájdalmam volt. A futás közben a nyakam, illetve a torkomban kaparást, égő érzést tapasztaltam. Amit megfigyeltem még, hogy az ezt követő napokon lévő súlyzós edzések közül például oldalemelésnél szintén előjött a mellkas bal oldali fájdalma, illetve nagyobb erőkifejtésnél (fekvenyomás). Véleményem szerint a fájdalmat a futás váltja ki, a további, bizonyos mozgásformák pedig rontják. A csecsemőmiriggyel kapcsolatban jópár vizsgálatnak alávetettem magamat, ezek a következők: - neurológus által, myastenia teszt, 2 különböző időpontban - negatív - EKG, terheléses kardiológia - negatív - teljes vérkép, vérgáz, vizelet - negatív - alvási apnoe, alváslabor vizsgálat - negatív - légzésfunkció - negatív. - bronchológia - negatív. -reflux, melyre eleinte dupla dózist, majd később kisebb dózist szedtem. A napokban jutott eszembe, hogy, kb. 7 éve megállapításra került, hogy a pajzsmirigyem jobb lebenye mérsékelten nagyobb, a bal lebeny gyakorlatilag nem fejlődött ki. úgy értesültem, hogy a pajzsmirigy is okozhat hasonló tüneteket. Fél évvel ezelőtti TSH eredményem 3, 570 lett (0, 270 - 4, 200 referencia értékek), tehát még a normál érték felső határán. Egyéb más pajzsmiriggyel kapcsolatos vizsgálat évek óta nem készült. Mellkassebész consilium is megtörtént, azonban ez se egyértelmű, relatív műtéti indikáció alapján műtétet javasolt, elő is jegyeztek rá. Más mellkassebész szakorvos szerint nem szükséges. Mintavételre a mirigy elhelyezkedése miatt nincsen lehetőség. Még az is elképzelhető, hogy a fájdalmaimnak semmi köze sincs a csecsemőmirigynek. Szeretnék tanácsot kérni, illetve véleményt a pajzsmirigy tekintetében is! Ha szükséges más vizsgálatnak is alávetném magam!

        Dr. Boros Miklós válasza a csecsemőmirigy témában

        Tisztelt Kérdező! A pajzsmirigy ultrahang segíthet a méret megállapításában. A CT felvételek ismerete nélkül nem lehet nyilatkozni, de általánosságban elmondható, hogy a thymus persistens nem műtéti indikáció és nem okoz panaszt. Én a reumatológiai okot sem zárnám ki. Javaslom, hogy sajátítson el gerinctornát, kérje gyógytornász segítségét.


        Kérdés: 2012. március 11., 19:17; Megválaszolva: 2012. március 13., 12:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 2020.10.13-án belső aranyeres csomó eltávolítását végezték el nálam altatásban. A műtét rendben lezajlott. A műtétet követő 2. napon ödéma és vérömleny keletkezett. A haematoma a végbélnyíláson kívül van. A...