• Sérvműtét után meddig javasolt a sérvkötő viselése?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Boros Miklós! 9 hete estem át egy jobboldali hálóbeültetéses lágyék és egy hálóbeültetés nélküli köldöksérv műtéten. Az operáció laparaszkópos technikával történt. A lágyéksérv helye néha még érzékeny, talán kicsit püffedt is, a köldöksérv helye tünetmentes. Már aktív életet élek, sportolok is, súlyzós edzést, de csak minimális súllyal nagy sorozatszámmal. Nap közben hordom a széles Scudotex sérvkötőt, és edzés közben is rajtam van. Kérdésem a következő: Hány hétig javasolt a sérvkötő napközbeni viselése, valamint edzéshez érdemes e ezután mindig használjam? Mivel a köldök nem lett hálózva, kicsit tartok a későbbi kiújulástól! Bár egyenlőre pont ez nem okoz panaszokat. Esetleg rosszat teszek ha túl sokáig óvom sérvkötővel a műtéti hegeket, és így a hasizom elgyengülésével újra megnő a kiújulás veszélye? Tisztelettel várom válaszát! Valamint köszönöm a rám szánt idejét!

        Dr. Boros Miklós válasza a sérvműtét témában

        Tisztelt Kérdező! 6 hétig edzéskor viseljen sérvkötőt. Után is javasolt nagy súly emelésekor, de rutinszerűen nem. A hétköznapi életben nem szükséges a sérvkötő viselése. A hasizom erősítése csak jó hatással lehet.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 10., 22:03; Megválaszolva: 2012. március 13., 12:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: