• Leletértés, további teendők?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A mellékelt leletből szeretném Öntől megkérdezni, hogy mit jelent a "megnagyobbodott nyirokcsomó" ill- a " szabad hasi folyadék" Ezek valami nem a normálisnak megfelelő dolgok? Kérdezném még, hogy szeretném a műtétet elkerülni s hallottam, hogy a fekete retek kapszula szinte teljesen feloldja a követ? Saját magamtól "Rowachol"-t szedek, ez megfelelő, vagy váltsak át a " Máriatövisre"? Továbbá hol kereshetek a diétára megfelelő oldalt, mert nagyon különböző dolgokat találok leírva sokszor egyik amit javallt, a másik tiltja! Leírom mit tartalmaz a lelet, mert nem tudom, hogy a gép feltöltötte-e? BK Medical készülékkel végzett hasi UH. vizsgálat! A májban gócos eltérés nem látszik. Az epehólyag nagyméretű. Az epehólyag nyakban két-három 1, 5 cm-es hangárnyékot adó kő látszik. Epetágulat nem látható. Pancreas területén beolvadás nem volt. A Wirsung vezeték nem tágult. Lép echoképe szabályos. Mindkét oldalon norm. méretű üregrendszeri tágulatot nem mutató vese. Megnagyobbodott nyirokcsomó, szabad hasi folyadék, path. kokárda nem látszik. A húgyhólyag ép conturú, alapját az 55 mm átmérőjű prostata mérs. bedomborítja. Vélemény: Cholecystolithiasis. Köszönettel és Tisztelettel, Stengetz!

        Dr. Boros Miklós válasza a epekő témában

        Tisztelt Kérdező! Sem szabad hasi folyadék sem nagyobb nyirokcsomó nem ábrázolódik. Nincs ok emiatt aggódni. A köves epehólyag végleges megoldása az epehólyag eltávolítása. A kőoldás eredménye kétséges és tartós megoldást nem is ad. Keressen fel sebészeti szakrendelést.


        Kérdés: 2012. február 01., 11:05; Megválaszolva: 2012. február 02., 18:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.