• Köldök és lágyéksérvműtét után?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        3 és fél hete estem át egy jobboldali lágyék és köldöksérv műtéten. A lágyéki sérv parietex műanyag háló beültetésével, a köldök háló nélkül lett műtve, laparaszkópos technikával. Pár napja kicsit duzzattabbnak látom a lágyéki sérv helyét, feszül, a műtét előttihez hasonló szúró feszülést érzek. Okozhat e ennyi idő elteltével a belső varrathegesedés ilyen tüneteket, esetleg van e esélye a sérv kiújulásának? Ha van esélye, akkor az milyen tünettekkel jár? Érdemes e egy lágyéki uh készítés, vagy várjak türelemmel mert ebbe az időszakba még beleférnek ezek a tünetek? Egy hét után már óvatosan de végeztem a dolgaim, autót vezettem, otthoni ülőmunkát végeztem! Emelés, fizikai megterhelés nem volt, csak a hosszantartó ülés és autó vezetés. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

        Dr. Boros Miklós válasza a sérvműtét témában

        Tisztelt Kérdező! A tünetek még beleférnek egy háló behelyezésével történt sérvműtétbe. A háló valóban okoz hegesedést. Javaslom, hogy a fizikai terhelés fokozatos legyen. Amennyiben 6-8 hét után is megvan a panasz vagy fokozódik a fájdalmas duzzanat legyen egy ellenőrzés az operáló intézetben.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. január 27., 15:14; Megválaszolva: 2012. január 30., 14:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: