Mit látok a hasamon?

Tisztelt Dr.! Nagyon vékony 44kg-os nő vagyok.Ilyen az alkatom, maximális testsúlyom 48 kg (ha nem vagyok várandós) , de olyankor "hízókúrázom"Semmi felesleg nincs a hasamon3.szülésemet követően szétváltak a hasizmaim, úgy 4-5cmes résbe be tudtam nyúlni, mára ez jóval összébb ment, már csk 2-3 cm-t érzek.Terhességem alatt a hasam bal oldala köldök alatt, egy picit kijebb állt.10 hónappal ezelőtt hasi ultrahangon voltam, mert keménység érzésem volt a gyomrom körül, és a köldököm alatt bal oldalon időnként szintén kijjebb állt a hasam.Reggel nem látható mindig, van, hogy ilyenkor teljesen lapos a hasam, de ha eszem valamit, szintén jelentkezik a leírt látvány. A vizsgálaton mindent rendben találtak.Ez a látvány ma is megmaradt, de azt vettem még észre, hogy ez a méret különbség"vándorol"pl. mosakodásnál, ha megnyomom a ott a hasamat eltűnik (nem egy ponton nyomom, hanem csak úgy simogatva nyomást fejtek ki azon a részen) , normális a hasam aztán szépen lassan visszajön, vagy ha megállok egyenesen, látom, hogy ott kijebb van a hasam, érzem a bélmozgást.és látom, hogy ez a kiemelkedés arrébb megy lassan, vagy eltűnik és visszajön.Semmilyen dudort vagy keményedést nem érzek, sem fekve sem állva.Nőgyógyászaton is rendben találtak mindent.Olyasmihez tudnám ezt hasonlítani, mint amikor a gyermek változtatja a helyét a pocakban, csak nem olyan erőteljes és látványos. Mi lehet ez? Összefügghet a szétcsúszott hasizmokkal? Lehet a háttérben komolyabb gyomor vagy bélrendszeri probléma? Foglalkozzak vele egyáltalán? Annyit még hozzátennék, hogy a szülés óta jobban érzem a bélmozgásaimat is, sőt időnként látni is vélem őket, és a menstruációt is jobban megérzem mint azelőtt. Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel: egy anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza hasizom témában

Tisztelt Kérdező!

A középvonalban lévő kötőszövetes lemez megnyúlhat és elvékonyodhat, ez azonban nem igényel teendőt. A leírás sérvre nem jellemző, márpedig egyéb eltérés, ami kivizsgálást és korrekciót igényel nincs. A tünet ok a vékonyabb hasfal lehet. Javaslom a naponkénti mozgást, a hasfal izomzatának erősítését. A fokozott bélmozgás miatt probiotikus kúrát.

Kérdés: 2012. január 05., 12:05; Megválaszolva: 2012. január 08., 14:41
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus