• vakbélgyuszi

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Kisfiamnak nagyon magas láza volt 39, 4 ; fájt a hasa erősen és hányingere volt.Kórházba vittem, megvizsgálták, és azt mondták, hogy nyirokmirigy duzzanata van.De a torka egyáltalán nem fájt csak a hasa.Kapott penicillint, ibuprophent és lázcsillapítót. Jobban lett, hazamehettünk.Éjjel nagyon erős hasfájásra ébredt, szinte üvöltött a fájdalomtól. Én buta adtam Neki fájdalomcsillapítót, ami hatott is, mire visszaértünk a kórházba, így aztán hiába próbálták vizsgálni, már tudott menni, 1lábon ugrálni, stb. Megint hazajöttünk, azóta jobban van, már 5napja szedi a penicillint, amit 10napig kell szednie. Attól félek, hogy ez vakbélgyulladás lehetett, de én elnyomtam a tüneteket a gyógyszerrel.Nem tudom mi tévő legyek.Utánaolvastam, hogy semmilyen gyógyszer nem tudja meggyógyítani a vakbélgyulladást, esetleg csak késlelteti. A kérdésem az lenne, hogy mi történhet, ha mégis az volt. Mire kell figyelnem.Persze, ha újra elkezd fájni a hasa, természetesen rohanok Vele vissza a kórházba.Nagyon aggódom, attól félek, hogy az én butaságom miatt nagyobb baj történhet, mint egyébként. Remélem elég részletesen leírtam a problémámat. Nagyon várom válaszát! Tisztelettel: Lonyaps

        Dr. Boros Miklós válasza a vakbélgyulladás témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt tünetek alapján a gyomor-bél rendszeri fertőzés sokkal valószínűbb, hiszen a vakbélgyulladásra a hullámzó lefolyás nem jellemző még gyógyszer adása mellett sem. Javaslatom a diéta, probiotikus kúra és pihenés.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 28., 22:22; Megválaszolva: 2011. december 29., 16:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! 28 éves nő vagyok, és 3 hete született meg első gyermekem, komplikációk miatt császármetszéssel 2 nappal a kiírt dátum után. A terhesség alatt kb. 16 kg híztam, egyébként 180 cm magas vagyok és 60 kg-val kezdtem a terhességet....
        Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! Egy éve küszködök anális fisszúrával. Voltam miatta orvosnál többször is, szakszerűen megvizsgált, annyit állapított meg, hogy enyhe berepedés található. Javaslata az volt, hogy napi 3x kenjem neogranormon...
        Tisztelt Doktornő/Úr! 6 napja volt laparoszkópos ciszta eltávolító műtétem. Varratszedés megvolt, jól érzem magam, nincsenek különösebb panaszaim. Műtét előtt heti 5-6x edzettem (aerobik/alakformáló csoportos órák/pilates/jóga). Mikor...
        iszlet Webbeteg, A következő kérdéssel fordolok Önökhöz. Még májusban fájdalomas volt az ülés, keresztcsontom körül egy duzzanatot találtam, amit a sebész megvágott, majd hagyta hogy kifollyon a váladék és a seb záródjon. "Jeep...
        2018.október végén műtöttek melltályoggal( szoptatás miatti mellgyulladásból alakult ki), 2 helyen vágták fel a mellemet és nyitva is hagyták a sebeket ami elég nagy volt. Szépen begyógyult a seb és szoptattam is belőle. A kérdésem az...
        Kedves Doktor! Nem olyan régóta fedeztem fel ezt a kis kitüremkedést. Érintésre nem fáj, viszont székelésnél elég kellemetlen. A székletem se nem túl folyékony, se nem túl szilárd. Hasmenésem, székrekedésem nincs. Viszont elég érzékeny...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Egy hete volt lágyéksérv műtétem a jobb oldalon, háló behelytéssel. Közvelten műtét után lábfájásra panaszkodtam, azt mondták természetes, elmúlik. Egy hét után tegnap előtt voltam varratszedésen, ismét...
        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! A bőrgyógyász kimetszésre javasolt anyajegyet, illetve jóindulatú bőrnövedékeket a herezacskómon, illetve a herezacskó fölötti területről. Mivel elég érzékeny területről van szó (a herezacskó ráadásul...
        Tisztelt doktor úr! Hasi ultrahang vizsgálaton véletlen szerűen felfedeztek számos apró epekövet 5-10mm panaszom soha nem volt egyedül a tejes dolgokra vagyok érzékeny házi orvosom azt javasolta műtetsem meg a sebész akit felkerestem azt mondta...
        Tisztelt Doktor Úr! 2008-ban műtöttek epekővel.Ennek következtében Köldöksérvem alakult ki amit ugyanazon orvos műtött meg.Ezt követően hasi sérvem alakult ki amely mára gyerekfejnyi nagyságú a leírás szerint. Halogattam a műtétet mert...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés