• Súlyos állapot minden előzmény nélkül?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Bátyám gyermeke jelenleg 2,5 éves. Testvérem a gyermek anyjától külön él, de folyamatosan tartja a kapcsolatot gyermekével. Múlt hét pénteken érdeklődött az anyától gyermeke felől (2-3 naponta mindig felhívja a láthatási időszakon kívül), ekkor az anya annyit mondott, hogy a kislány kicsit náthás, de egyébként jól van. Szombaton azonban a kislány kórházba került, és még azon a napon megműtötték, mivel a hasfalán cisztát találtak (az anya így mondta). Állítólag ennek semmilyen előjele nem volt, csak szombaton belázasodott, ezért vitték el orvoshoz. A kislány jelenleg intenzív osztályon van, lélegeztetőkészüléken, fájdalomcsillapítókat kap, azonban állítólag az állapota jelenleg stabil. Testvéremben és bennem is felmerült a kérdés, hogy valóban elképzelhető, hogy semmilyen előjele nincs egy ilyen cisztának? (néhány hónapja kiszáradással került a kislány kórházba, aminek szintén az anya szerint semmilyen előzménye nem volt, ezért is kezdünk kicsit aggódni...) Várom mielőbbi válaszát! Köszönettel, Baranyi Ildikó

        Dr. Boros Miklós válasza a ciszta témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt esetben sok a bizonytalanság. A hasfali cysta, mint ok nem valószínű a jelenlegi állapot mögött. Mindenképpen a kezelőorvossal vegyék fel a kapcsolatot. Az intenzív osztályos kezelést igénylő állapot hátterében más ok lesz.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 28., 14:53; Megválaszolva: 2011. november 29., 18:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés